Prvi dio vikenda škur po buri, nedjelja sunčana

Anticiklonalno polje nad Jadranom polako slabi, a nad Ligurskim morem očekuje se formiranje ciklone koja će u danima vikend rubno utjecati na vrijeme kod nas.

Jutros na našem području prevladava umjereno do pretežno oblačno i uglavnom tiho vrijeme. Nakon prohladnog svitanja i minusa u kotlinama zaleđa temperature su porastu i kreću se od 3 do 8 u zaleđu i od 9 do 14°C uz obalu i na otocima.

U nastavku dana pratiti će nas slične vremenske prilike, a navečer se uz okretanje vjetra na jugo očekuje i naoblačenje što će biti uvod u pretežno oblačan prvi dio vikenda. Temperature zraka sredinom dana kretati će se od 12 do 15, navečer će se spustiti do 7°C.

Sutra u subotu prevladavati će oblačno vrijeme, a povremenih slabih oborina biti će prvenstveno na otvorenom moru. Puhati će umjereno jugo koje će postupno okretati na levanat i buru koja će u poslijepodnevnim i večernjim satima imati umjereno jake do jake udare. Temperature zraka slične današnjima i kretati će se od 7 do 13°C.

Raskidanje naoblake nastupiti će u večernjim satima pa će u nedjelju prevladavati pretežno sunčano vrijeme. Bura koja će još u prvom dijelu dana biti pojačana u drugom će oslabiti na slabu do umjerenu. Temperature zraka slične onima od prethodnih dana i kretati će se od jutarnjih 8 do maksimalno dnevnih 13°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com