Povratak ljeta

Dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a za HRT najavila je narednih dana stabilizaciju i povratak ljetnog vremena.

“Na pretežno sunčanom sjevernom Jadranu danas vjetrovitije, u prvom dijelu dana uz umjerenu do jaku buru, podno Velebita i s olujnim udarima, pa će i more prolazno biti valovito. Bura će sredinom dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. I u Gorskoj Hrvatskoj puno sunčanog vremena, ali po nekim kotlinama ujutro magla. Najviša temperatura zraka od 24 do 27 °C u gorju te između 30 i 33 °C na obali i otocima.

I u Dalmaciji danju vruće, na obali nakon tople, u nekim gradovima i vrlo tople noći. Sunčanih sati bit će mnogo, ali u unutrašnjosti popodne postoji mala vjeroojatnost za poneki lokalni pljusak. U noći i ujutro puhat će umjerena, mjestimice i jaka bura, koja će zatim oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

I na jugu Hrvatske nakon u noći većinom umjerene bure okreće na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Bit će sunčano, osobito na otocima i vedro. Jutarnja temperatura zraka od 21 do 25 °C, a popodnevna od 30 do 33 °C.”

Većinom suho i još toplije

“Idućih dana na Jadranu stabilno i sunčano, noću toplo i vrlo toplo, a danju vruće. Blago osvježenje pružat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu i zapadni te jugozapadni.

I na kopnu će prevladavati sunčano, no kako će vjetar biti slab, ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla. Temperatura u blagom porastu, pa će za vikend opet posvuda biti vruće.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com