Prvi dio vikenda promjenjiv uz rijetke lokalne pljuskove

Plitka dolina koja se premješta preko Jadrana na istok u danima vikenda donijeti će promjenu vremena te lokalno mogućnost za sasvim slabu kišu.

Već jutros se preko sjeverne Dalmacije premještao sustav koji je prethodne noći sjevernom Jadranu donio slabe oborine. Iako je meteorološki radar sugerirao da postoje nekakve slabe oborine one uglavnom nisu stigle do zemlje, a pokazuju to i podaci iz sustava automatskih meteoroloških postaja koje nisu zabilježile oborine.

Šansa za nekakvu kišu, pljusak ili neverin, iako je mala, ponovno raste sa narednom noći kada će se oborine uglavnom premještati preko mora te uz talijansku obalu ali nije isključeno da poneki sustav donese dugo očekivanu kišu i Dalmaciji. Kiše i pljuskova u obliku lokalnih razvoja biti će i tijekom subote i to od sredine dana u zaleđu dok će u nedjelju nastupiti stabilizacija vremena.

Nažalost sa ovom promjenom ponovno će zapuhati bura koja neće biti toliko jaka kao prethodna od prije par dana i uglavnom će imati umjerene do umjereno jake udare dok će u nedjelju u zaleđu malo oslabiti, a na moru od sredine dana okrenuti na pojačan sjeverozapadnjak.

Temperature zraka u odnosu na prethodne dana bez veće promjene ili neznatno više, odnosno između 23 i 33°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com