Sredinom tjedna vrhunac toplinskog vala

Jadran i ovaj dio kontinenta koji se nalazu u polju srednjeg ili malo sniženog tlaka zraka ovog tjedna imati će vrhunac toplinskog vala koji je na ovom području aktivan već neko vrijeme donoseći vrlo visoke maksimalne dnevne temperature zraka koje se u pravilu uz obalu kreću od 30 do 35 stupnjeva.

Vrhunac toplinskog vala u inaće djelomice do pretežno sunčanom tjednu u kojem će tek pojačanog zapadnog vjetra biti od sredine tjedna prema petku očekuje se u naredna tri dana, odnosno od sutra do četvrtka, dok prema vikendu vrućina će postupno popustiti iako će i dalje dnevni maksimaci prelaziti 30 stupnjeva.

Tako u prvom dijelu tjedna, osobito u zaleđu, nakon tople i uz obalu lokalno i vrlo tople noći dnevne maksimalne temperature zraka približiti će se vrijednostima i do 40 stupnjeva. Uz obalu dnevni maksimalci će zbog osvježavajućeg utjecaja mora koje se također pregrijalo uz vrlo visoke temperature u površinskom sloju biti tek neznatno niže i ovisno o dijelu obale kretati se između 31 i 37°C.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com