Sredina ljeta donosi i novi toplinski val

Premještanje oslabljenog frontalnog sustava sjevernije od Jadrana nad kojim se trenutno nalazi polje srednjeg tlaka zraka i prema kojem će u narednim danima jačati greben anticiklone točno na sredini ljeta donijeti će nam i novi val zatopljenja i visoke temperature zraka.

Vrhunac toplinskog vala očekuje se sredinom tjedna, a od četvrtka vrućina će neznatno popustiti barem uz obalu.

Veći dio tjedna uz obalu, na otocima i prema moru prevladavati će pretežno sunčano vrijeme, a u zaleđu će od sredine dana doći do svakodnevnog porasta dnevne naoblake uz tek malu mogućnost za poneki pljusak nad dinarskim masivom, a tijekom četvrtka pljuskovi mogu zahvatiti i veći dio sjevernog dijela zaleđa.

Uz slabe do umjerene vjetrove zapadnih do jugozapadnih smjerova, a navečer i u noći tiho ili uz burin temperature zraka će do srijede nakon jutarnjih 23 porast prvo danas do 33, sutra do 35 odnosno u srijedu lokalno i do 37°C. Od četvrtka barem uz obalu dašak maestrala donijeti će osvježenje s mora i sniziti kako gdje dnevne maksimalce na malo iznad 30 stupnjeva.

U zaleđu će očekivano temperature zraka u odnosu na obalu biti za dva do tri stupnja viša pa će se sredinom tjedna dnevni maksimalac približiti vrijednostima od 38 do 40°C, a podjednako vruće nastaviti će se i u drugoj polovici tjedna te osobiti početkom narednog tjedna uz ekstremno visoke temperature zraka koje mogu i prelaziti 40 stupnjeva.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com