Do petka dosta dosta nestabilno uz česte pljuskove i neverine

Foto: Hrvoje Crnjak

Početak lipnja i klimatološkog ljeta započeo je u većem dijelu Europe uz dosta nestabilne vremenske prilike koje su praćene lokalno izraženo jakim nevremenima, tučom, pojavom tornada i obilnim oborinama. Na jugu kontinenta pak zavladale su vrućine pa se prethodnih dana primjerice na Cipru mjerilo i do 40°C!

Dolina s frontalnim sustavom koja se polako premješta preko sjevernog Jadrana na istok u noći je na šibenskom području donijela tek rijetke oborine. Iako od jutra prevladava djelomice sunčano vrijeme atmosfera je dosta nestabilna pa će nastavak dana, osobito večer i noć, donijeti promjenjivo vrijeme i mogućnost za kišu i grmljavinske pljuskove.

I naredni dani, sve do petka, imati će sličan vremenski raspored pa se nakon djelomice sunčanog dana u večernjim i noćnim satima očekuju lokalni pljuskovi i neverini. Nakon današnjeg juga vjetar će od sredine dana postupno okretati na zapadne i sjeverozapadne smjerove, a dosta promjenjiv će ostati i narednih dana kada će uglavnom prevladavati sjeverozapadni i zapadni, povremeno i sjeverni smjerovi.

Prestanak južine i svakodnevna osvježenja rashladiti će ariju pa će od srijede biti ugodnije uz dnevne temperature zraka između 18 i 26°C.

Stabilizacija vremena uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme nastupiti će od petka, a prema sadašnjim prognostičkim materijalima stabilno vrijeme uz ugodne temperature zraka prevladavati će i u danima vikenda.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com