Nakon pogoršanja sredinom tjedna slijedi period stabilnog vremena i ugodnih temperatura zraka

Novi val pogoršanja vremena u obliku frontalnog poremećaja približava se Jadranu sa sjeverozapada kontinenta na kojem se nalazi polje srednjeg tlaka zraka. U takvim okolnostima jutros je zapuhalo jugo koje postupno jača na umjereno, a nebo prekrivaju srednji i visoki koprenasti oblaci.

Prednabijanje topline koje se događa prije prolaza frontalnog poremećaja danas će povisiti temperature zraka koje će sredinom dana doseći visokih 37°C. Osobito će biti neugodna naredna noć jer južina neće dospustiti noćno rashlađivanje pa će se temperatura zraka kretati oko za noć vrlo visokih 30 stupnjeva.

Jugo će sutra dodatno pojačati pa će na moru i uz obalu puhati umjereno jako do jako, a predfrontalna aktivnost donijeti će mogućnost za povremene pljuskove i neverine koji bi u poslijepodnevnim satima s mora mogli zahvatiti dio sjeverne Dalmacije, osobito zapadni dio Šibensko-kninske i veći dio Zadarske županije. Prema večeri jugo će oslabiti i navečer okrenuti na umjeren sjevorzapadnjak, a u noći na srijedu na umjerenu buru koja će u kombinaciji sa sjeverozapadnjakom puhati i veći dio srijede tijekom koje će uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme postojati mogućnost za pojavu lokalnih pljuskova i neverina. Nakon još relativno tople, tropske noći, od sredine dana sjeverni vjetrovi će postupno sve više donositi svježinu pa će se temperature zraka sniziti i u drugom dijelu srijede kretati se između 20 i 28°C.

Od četvrtka do nedjelje stabilno i pretežno sunčano. U početku još će biti pojačanog sjevernog vjetra, a od petka vjetar će okrenuti na stabilne ljetne smjerove, jugozapadnjak i zapadnjak, a u subotu i jugo. Nastupiti će dani s ugodnim temperaturama zraka koje će se kretati između 18 i 28°C.

U nedjelju prema današnjim prognostičkim materijalima premještanje još jednog frontalnog poremećaja rubno može sjevernom dijelu Dalmacije donijeti mogućnost za poneki neverin ili pljusak.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com