Nestabilno i u ovom tjednu

Foto: Ivica Grbelja

Sinoptička situacija nad starim kontinentom i dalje ne dopušta trajniju stabilizaciju vremena, a time i uspostavu ljetnih vremenskih prilika koje obiluju vedrim i vrućim danima. Po rubu baričkih sustava i dalje se prema jugu kontinenta premještaju frontalni poremećaji koji osim oborina donose i prodore hladnijeg i svježijeg zraka, a ovakvog scenarija nećemo biti pošteđeni niti u ovom tjednu u kojem očekujemo čak dvije promjene vremena.

Prva promjena vremena očekuje nas već sutra u drugom dijelu dana te tijekom srijede kada će se malo sjevernije od Jadrana premještati frontalni poremećaj. Uz porast naoblake od sredine dana nad dinarskim masivom te na krajnjem sjeveru zaleđa mogući su povremeni pljuskovi i grmljavinski razvoji dok povremenih neverina u noći na srijedu te u prvom dijelu srijede može biti na cijelom području. Bura će sutra nakratko oslabiti i okrenuti na slabe jugozapadne i zapadne smjerove te ponovno jače zapuhati u srijedu navečer što će donijeti i svježiji zrak na ove prostore te time dodatno sniziti temperature zraka koje će se u nastavku tjedna sa maksimalnih 33 spustiti sutra na 31, a u danima prema i za vikend na sasvim ugodnih od 26 do 28°C.

Prolazno smirivanje vremena u četvrtak i petak biti će narušeno jačanjem juga u danima vikenda što će donijeti novi val nestabilnosti praćenih lokalnim neverinima, osobito u nedjelju.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com