Australija se ovih dana budi na rekordno niskim temperaturama zraka

Australci se ovih dana bude na rekordno niskim temperaturama zraka, a raširen mraz na kontinetu poznatom po vrućinama i sušama prijavljen je u nedjelju ujutro u dijelovima Queenslanda, Sjevernog teritorija, Novog Južnog Walesa i Zapadne Australije.

Kako javljaju tamošnji mediji meteorološka služba zabilježila je minimalne temperature zraka od -2.7 stupnjeva u Queenslandu, a rekordi su oboreni u Hughendenu gdje su se stanovnici probudili na -1.4 stupnja, dok su Bankstown i Penrith imali najnižu svibanjsku temperaturu ikad, dosegnuvši 0.7 stupnjeva, odnosno 0.6 stupnjeva.

Tamworthu koji je administrativno središte sjeverozapadne regije Novi Južni Wales i smješten je sjeverno od Sydney-a imao je najhladnije svibanjsko jutro s niskih -4.8 stupnjeva. Rekordi su oboreni i u Sydney-u nakon što je u subotu u 7:04h Sydney’s Observatory Hill zabilježio minimalnu temperaturu zraka od 6.9°C – što je bilo najhladnije svibanjsko jutro u zadnje 24 godine, dok je u Begi s -1.6°C bilo najhladnije u zadnjih 15 godina.

Predgrađa NSW-a, uključujući Camden i Tibooburra, također su zabilježila najhladnija jutra u zadnjih 12 godina s minimalnom temperaturom zraka od -1.2, odnosno 3.8°C.

I u Perthu, na zapadnoj obali, minimalna temperatura zraka spustila se na 1.1°C što je najhladnije svibanjsko jutro u periodu od 59 godina.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com