Tjedan u kojem neće nedostajati kiše

Proljeće nastavlja u promjenjivom modu pa nakon što smo u danima vikenda imali gotovo ljetne vremenske prilike dolaze nam dani u kojima će će biti lakše pribrojiti suha nego kišna razdoblja.

Postupna promjena vremena nastupiti će već danas kada je u drugom dijelu dana uz postupno naoblačenje moguća slaba kiša, osobito na moru i otocima. Glavnina pogoršanja ipak nastupa od sredine tjedna i potrajati će uz kraće predahe sve do kraja tjedna, odnosno prema današnjim prognostičkim materijalima izgledno je da će svoj nastavak imati i nakon vikenda.

Početak tjedna će ujedno biti i najstabilniji pa se uz već spomenutu mogućnost za pljuskove uglavnom očekuje djelomice sunčano vrijeme uz slabe vjetrove i temperature zraka od 14 do 27°C.

U srijedu će jačanje juga i porast naoblake uz kišu u drugom dijelu dana označiti početak nestabilnijeg i malo svježijeg razdoblja. Pri tome najviše kiše očekuje se tijekom četvrtka i ponovno u subotu dok će u ostalim danima uz izmjene sunčanih i oblačnih perioda biti i česte pojave pljuskova i grmljavine.

Jugo će povremno imati i jake udare osobito u drugom dijelu srijede te ponovno u subotu dok će temperature zraka u odnosu na početak tjedna osvježiti i kretati se između 17 i 23°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com