U Angoli nakon jakih travanjskih kiša 20 mrtvih i tisuće uništenih domova

Obilna kiša praćena jakim vjetrovima ovoga travnja prouzročila je ogromne štete i poplave u nekoliko provincija Angole. Do 21. travnja živote je izgubilo najmanje 20 ljudi, dok su oštećenja na kućama ostavila tisuće obitelji bez krova nad glavom.

Neke od najvećih šteta dogodile su se u provinciji Luanda, koja uključuje i glavni grad Luandu. Nakon jake kiše i nevremena koje se dogodila sa 12. na 13. travnja život je izgubilo pet osoba, a dvije osobe vode se kao nestale. U nevremenu je srušeno više od 300 stabala, a oko 1.200 kuća je poplavljeno.

Obilna kiša i nevrijeme ponovno su pogodile Angolu 18. i 19. travnja. Oko 1.700 domova je poplavljeno ili oštećeno kišom u regijama Viana, Belas i Cazenga. Pet osoba je poginulo, uključujući dvije osobe nakon urušavanja kuća i tri koje su odnijele poplave. Sve žrtve su bila djeca.

Vlada provincije Luanda upozorila je na daljnje jake kiše te da bi stanovnici, a posebno djeca, trebali izbjegavati poplavne vode i odvodne kanale.

U pokrajini Namibe, oko 150 obitelji u općini Moçâmedes raseljeno je nakon poplava i jake kiše koja se dogodila 1. travnja. Istog dana 76 obitelji ostalo je bez domova nakon što je jaka kiša uništila domove u općini Xá-muteba u pokrajini Lunda Norte. Obilna kiša pogodila je i susjednu provinciju Lunda Sul, gdje je u Saurimu uništeno 8 kuća, a 72 su oštećene. Jedna je osoba poginula, a 42 su ostale bez krova nad glavom.

Najmanje šestero ljudi je poginulo u provinciji Malanje nakon višednevnih jakih kiša u periodu od 2. do 14. travnja. Većina šteta i smrtnih slučajeva zabilježena je u područjima grada Malanje.

Obilna kiša i jaki vjetrovi 12. travnja uništili su 35 domova, dvije škole i raselila 155 osoba u regiji Ngonguembo u pokrajini Cuanza Norte. Jaka kiša i loše vrijeme ponovno su pogodili regiju 15. i 16. travnja, uništivši 22 kuće u općini Cuanza. Život su izgubile tri osobe.

Oko 125 obitelji ostalo je bez krova nad glavom u regiji Moxico na istoku zemlje nakon što su obilne kiše 19. travnja oštetile domove u općini Léua.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com