Tjedan promjenljivog i malo toplijeg vremena

Ciklona s frontalnim sustavom koja je u danima vikenda donijela izraženu promjenu vremena i pogoršanje praćeno obilnim oborinama i snijegom udaljava se prema srednjem Sredozemlju, a sa sjeverozapada jača greben anticiklone.

Oblačno vrijeme s kišom, a na sjeveru Šibensko-kninske županije i sa snijegom nastavilo se i na početku ovog tjedna. Tako jutros lokalno ima jakih pljuskova, a na moru i grmljavine. Puše slaba do umjerena bura, a temperature zraka kreću se od 0 do 6 u zaleđu i od 5 do 8°C uz obalu.

U nastavku dana i dalje nestabilno pa će prevladavati promjenljivo vrijeme uz povremene pljuskove, a u višem dijelu zaleđa i u gorju uz susnježicu i snijeg. Puhati će slaba do umjerena bura, a na krajnjem jugu levanat. Temperature zraka neznatno više u odnosu na jučer.

Ciklona koja će se zadržavati u srednjem Sredozemlju sredinom tjedna ponovno će se približiti Jadranu pa će nakon djelomice sunčanog utorka u srijedu ponovno biti oblačnije, a u drugom dijelu dana očekuje se i povremena kiša koje će biti i u prvom dijelu četvrtka. Bura će ponovno sa utorka na srijedu pojačati na umjerenu do umjereno jaku, a u četvrtak oslabiti na slabu do umjerenu. Temperature zraka će biti u postupnom porastu, osobito one dnevne, i kretati se od jutarnjih 5 do maksimalno dnevnih 15°C.

Petak i dani vikenda prema trenutnim prognostičkim materijalima trebali bi biti stabilni uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka će uz noću slabu buru, a danju vjetrove promjenljivih smjerova biti slične ili neznatno niže u odnosu na sredinu tjedna.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com