Velika zimska oluja kreće se SAD-om

Foto: KRISTIN MURPHY

Foto: KRISTIN MURPHY

Zbog zimske oluje koja je zahvatila pojedina područja SAD-a, u nekim dijelovima te države temperature bi mogle pasti i na minus 45 stupnjeva, objavio je BBC, a prenosi Jutarnji.

Kao posljedica snježnih mećava u srijedu su zatvorene tvrtke i škole u Dakoti, Minnesoti i Wisconsinu, a otkazano je gotovo pet tisuća letova.

Predviđa se da bi udari vjetra mogli dosegnuti i brzinu od 80 kilometara na sat, te da bi u nekim dijelovima SAD-a, zahvaćenih iznimno hladnom frontom, temperature mogle pasti i do minus 45 Celzijevih stupnjeva.

Guverner Minnesote Tim Walz rekao je da će Nacionalna garda biti na raspolaganju za pomoć vozačima koji zaglave u mećavi budući da meteorolozi za neka područja sjevernih država najavljuju do pola metra snijega, a što bi mogle biti najveće snježne padaline u posljednjih 30 godina.

Zanimljivo je da će istovremeno pojedini dijelovi istočnog SAD-a zabilježit iznimno visoke temperature, pa bi temperature u Orlandu na Floridi mogle dosegnuti 32 Celzijeva stupnja, a u Louisiani u New Orleansu 29 stupnjeva.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com