Zabijelila se Rogoznica: Ciklona snijeg donijela samo krajnjem jugu

Na današnji dan 2021. godine dogodio se zanimljiv meteo događaj u kojem je snijeg padao i sa nekoliko centimetara snježnog pokrivača zabijelio jedino krajnji jug Šibensko-kninske županije, dok je u ostatku prevladavalo oblačno suho i hladno vrijeme.

Rogoznica 13.02.2021.

Ciklona koja se tih dana premještala preko Italije rubno je utjecala na vrijeme u zemlji pa se glavnina oborina zadržavala na otvorenom moru dok je uz obalu zapadnije od Primoštena bilo oblačno i suho. Upravo činjenica da je krajnji jug Šibensko-kninske županije najistureniji dio obale prema otvorenom moru i Italiji pogodovalo je da bude u oborinskom pojasu ciklone.

Ražanj i Punta Planka 13.02.2021.

Snijeg je počeo padati u ranim jutarnjim satima i to prvo na pučinskim otocima, a uskoro i na dijelu obale. Prve pahulje u zoru zabilježene su u Primoštenu, a sredinom jutra jači snijeg krupnih pahulja počeo je padati u Rogoznici i u Ražnju gdje se za kratko vrijeme pri temperaturama zraka oko nula stupnjeva stvorio tanji snježni pokrivač debljine nekoliko centimetara.

Zabijelilo se tako diljem obale na području od Šibenika do Ploča, te na Šolti, Braču, Hvaru i Visu, a topla Rogoznica i Punta Planka uz otoke Dalmacije imala je snježne oborine za razliku od ostatka zemlje i gorskih krajeva.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com