Tjedan stabilnog ali i vrlo hladnog vremena

Anticikonalni greben koji se sa sjevera kontinenta pruža prema Jadranu u kombinaciji sa ciklonom koja se sa središtem nalazi u istočnom Sredozemlju stvorili su idealne uvjete za spuštanje hladne zračne mase sa sjevera kontinenta duboko na jug, a zbog velike razlike u tlaku zraka na relativno malom prostoru cijeli događaj popraćen je izrazito vjetrovitim vremenom.

Hladna i suha zračna masa nad ovim prostorima ostati će veći dio tjedna, a kako će dominacija vrlo jake anticiklone biti sve izraženija uz dosta sunčanih sati dnevne temperature zraka će postupno iz dana u dan biti u porastu dok će one noćne zbog slabljenja vjetra i vedrih noći biti još niže.

Jutros na našem području prevladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz visoku naoblaku. Hladnoću dodatno pojačava umjerena do umjereno jaka bura, a temperature zraka nakon jutarnjih minusa polako uz obalu prelaze u pozitivne vrijednosti. U nastavku dana prevladavati će slične vremenske prilike pa će se zadržavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz umjereno jaku buru i temperature zraka između -1 do 4°C.

Od sutra pa do petka prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slabu do umjerenu buru. Dnevne temperature zraka će iz dana u dan biti za stupanj do dva više, odnosono u utorak se očekuju maksimalne vrijednosti oko 6, a u petak do 10°C. Noći će biti još hladnije pa će se minusi uz obalu spustiti do -3, a u zaleđu do -7°C.

I u danima vikenda prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slabe do umjerene vjetrove sjeverozapadnih i sjevernih smjerova. Nastaviti će se lagani trend porasta temperatura zraka koje će se kretati između nule i 9, a u nedjelju i do 12°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com