Olujni vjetar čupa stabla, prevrće kamione

Jak vjetar od jutra stvara probleme diljem zemlje. DHMZ je oglasio crveni alarm za cijelu obalu, osim Istre za koju je upaljen narančasti alarm. Za cijelu sjevernu Hrvatsku upaljen je narančasti alarm, a žuti za ostatak zemlje. U Zagrebu vatrogasci primaju dojave o srušenim stablima i crepovima koji padaju s kuća u nekoliko gradskih četvrti. Uništeno je i nekoliko automobila, prenosi HRT.

Zbog jakog vjetra Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana da je na području Grada Zagreba došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, opadanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova.

– Do sad je bilo 40-ak intervencija koje su se većinom odnosile na uklanjanje stabala. Sve raspoložive ekipe su na terenu, izvijestili su zagrebački vatrogasci. 

Zbog jakih udara vjetra, koji prelaze 80 kilometara na sat, obustavljen je rad žičare na Sljemenu. Za dolazak na Sljeme ili povratak prema Mihaljevcu, u prometu je autobusna linija 140 (Mihaljevac-Sljeme), no zbog velikog broja parkiranih vozila, autobus ne vozi do zgrade Snježne kraljice.

– Jutros od 9.50 sati zbog vremenskih neprilika, zatvorena je u oba smjera Sljemenska cesta za kretanje osobnih vozila. Promet se odvija autobusima javnog gradskog prijevoza, izvijestili su iz zagrebačke policije.

Policija je ranije izvijestila da je zbog vremenskih neprilika, Sljemenska cesta zatvorena za kretanje osobnih vozila.

Na području Zagrebačke županije zaprimljeno nekoliko dojava kako je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom.

Županijski centar 112 Osijek je zaprimio tijekom prijepodnevnih sati više od 100 poziva vezanih uz posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio preko 90 km/h. Uslijed jakog vjetra na području cijele županije došlo je do pada stabala na prometnice, osobna vozila, pješačke staze, električnu i telefonsku infrastrukturu, podizanja krovova i ploča krovišta te reklamnih panela. Došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom na području Đakova, Našica i Belog Manastira. Obaviještene su sve nadležne službe, prenosi Index.

Kako javlja portal SiB.hr, olujni vjetar danas je prevrnuo kamion na cesti Kula-Kutjevo. Čitatelj im je poslao snimku na kojoj se vidi kako vjetar prevrće prikolicu kamiona, koja je potom za sobom povukla i kamion.

Olujni vjetar koji je oko podneva puhao diljem Karlovačke županije prouzročio je nestanak električne energije u Ozlju, Karlovcu i Cetingradu, mjestimični su prekidi i na telekomunikacijama.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com