Istok Azije zahvatile su ekstremno niske temperature zraka

U sjevernim dijelovima Kine zabilježena je najniža temperatura otkako postoje mjerenja, rekordna 53 stupnja ispod nule, prenosi Nova TV.

U nedjelju je temperatura u najsjevernijem kineskom gradu Mohe pala na minus 53 stupnja. Riječ je o najnižoj temperaturi izmjerenoj u toj zemlji u moderno doba, potvrdio je lokalni meteorološki ured.

“Pod utjecajem ultrahladnog polarnog zraka najniža temperatura spustila se ispod 50 °C tri dana zaredom. U 7 sati ujutro najniža temperatura u gradu Amir pala je na -53 °C, čime je oboren rekord od -52,3 °C za najnižu temperaturu, postavljen 1969.”, rekao je Xu Liling, iz kineske meteorološke postaje.

Sjeverna i Južna Koreja također su se našli pod naletom snažnih vjetrova, obilnog snijega i ekstremnih hladnoća. Vlasti Sjeverne Koreje upozorile su na ekstremne vremenske prilike uz napomenu da će se temperature zraka u sjevernim područjima vjerovatno spustiti ispod -30°C dok će se priobalno područje naći pod naletima jakog vjetra, javlja državni radio, a prenosi BBC.

I Južna Koreja izdala je niz upozorenja zbog hladnog vala kao i Japan koji ovog tjedna očekuje najniže temperature zraka u posljednjih deset godina.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com