Nikad toplija Nova Godina!

Temperature zraka koje su se prvog dana u Novoj 2023 godini sredinom dana, kako uz obalu tako i u zaleđu, kretale oko 18°C više su nas podsjetile na prve dane proljeća nego na prvu polovicu hladne zime koja se ovih dana povukla daleko na sjever kontineta čime se veliki dio Europe našao pod dominacijom stabilne anticiklone uz pritjecanje osjetno toplijeg zraka sa juga.

Prema mjerenjima automatskih meteoroloških postaja danas je najtoplije bilo u mjestu Supljak kod Primoštena gdje je izmjereno čak 20°C! Po 19 stupnjeva izmjereno je u obližnjoj Rogoznici te u Pirovcu dok je veliki broj lokacija imao maksimalce od visokih 18°C, među kojima je bio i Knin. Koliko je bio topao dan iza nas pokazuje podatak da je najniža temperatura zraka u Šibensko-kninskoj županiji iznosila za doba godine ugodnih 15°C i izmjerena je u Kijevu.

Kijevo

Dani bez zime pripomogli su i kupačima na tradicionalnoj godišnjoj Banjadi jer su temperature mora za doba godine još relativno ugodne. Iako su brojni mediji prenijeli podatak da je temperatura mora u Šibeniku danas bila koliko i ona u zraku taj podatak ipak nije točan obzirom da je temperatura u potopljenom ušću Krke zbog znatnog utjecaja slatke vode ipak malo niža nego ona u moru i iznosila je 12.7°C u odnosu na 15°C koliko je izmjereno na Jadriji.

Tjedna prognoza prognostičkog modela za Šibenik

U tjednu pred nama pratiti će nas slične vremenske prilike ali dani bez vjetra i inverzija sve će više utjecati na pojavu sumaglice i magle te niske naoblake. Nakon slabog pogoršanja tijekom srijede i četvrtka prvo jače pogoršanje vremena prema današnjoj prognozi u 2023. godini očekuje se u danima vikenda.

Šibenik Meteo želi Vam sve najbolje u Novoj 2023. godini!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com