Stabilno jesensko vrijeme pratiti će nas cijeli tjedan

Nad većim dijelom Jadrana zadržava se anticiklonalno polje, a prema kraju dana i u noći na utorak nad južnim Jadranom očekuje se formiranje plitke ciklone koja će prolazno pogoršanje vremena donijeti južnom dijelu zemlje. To će biti i jedina ovotjedna meteo zanimljivost jer će polje visokog tlak zraka u ostatku tjedna donijeti stabilne vremenske prilike na cijelom Jadranu.

U jesenskom modelu vremena to znaći da će dani pred nama uz sunčane periode obilovati čestom niskom naoblakom, sumaglicom, a noću ponegdje i maglom. Vjetar će sve dane biti uglavnom slab i često promjenjivih smjerova. Temperature zraka će za doba godine biti ugodne i nakon prohladnih ranojutarnjih temperatura zraka koje će se spustiti do 15 stupnjeva, dnevni maksimalci u prvom dijelu tjedna kretati će oko 24, a u drugom dijelu od 20 do 22°C.

Dakle u ovoj noći plitko ciklonalno polje inicirati će grmljavinsko-oborinske sustave na južnom Jadranu koji mogu tek rubno zahvatiti i dio srednjeg. Nakon toga slijedi period stabilnog vremena kojeg će pratiti uglavnom suho vrijeme, a tek mala mogućnost za poneku kapa kiše postoji u danima pred vikend i to lokalno u zaleđu.

Ove noći nad južnim Jadranom formirati će se plitka ciklona, izvor: Meteociel
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com