Ex-uragan Fiona pogodila Kanadu, Japan se ponovno našao na udaru tajfuna

Screenshot: YouTube

Nacionalni centar za uragane objavio je da se uragan Fiona premještajući prema sjeveru pretvorila u posttropsku ciklonu pokazujući karakteristike oluje s tropskim karakteristikama.

Gotovo tjedan dana nakon što je razorila dijelove Kariba oluja koja je sa sobom donijela vjetrove sa brzinama većim od 150km/h obrušila se na istočnu kanadsku obalu i uzrokovala nestanak struje u brojnim domovima, dok su obalu zapljusnuli valovi visine i do 12m!

Stručnjaci su predvidjeli da će Fiona iako će postupno slabjeti u narednim danima uzrokovati i dalje jake vjetrove, olujna nevremena i obilne oborine.

Tajfun s olujnom kišom i jakim vjetrovima u subotu je pogodio središnji Japan, usmrtivši dvije osobe i ostavivši desetke tisuća kućanstava bez struje, izvijestila je novinska agencija Kyodo.

Grad Shizuoka, jugozapadno od glavnog grada Tokija, posebno je teško pogođen. Kako je izvjestila Japanska meteorološka agencija (JMA) od četvrtka je palno rekordnih 417 litara kiše po metru četvornome.

Također u priopčenju stoji da je vjetar u središtu tajfuna Talas puhao brzinom od oko 65 km/h, s najvećim udarima od oko 90 km/h.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com