Na sredini ljeta u regiji izmjerene dosta niske ranojutarnje temperature

Pljevaljsko selo Kosanica još jednom se dokazalo da je najhladnije mjesto u Crnoj Gori, a vjerovatno i u široj regiji, piše Vijesti.me.

U ovom selu udaljenom od Pljevalja tridesetak kilometara prethodnih dana izmjerena je najniža temeperatura zraka u Crnoj Gori od -2,17 stupnjeva Celzijusa.

Prohladno ovih dana je u Hrvatskoj, osobito u Gorskom kotaru gdje su se temperature zraka opasno približe nuli, pa primjerice u mjestu Sungeru tako jučer ujutro izmjereno svega 2.8 stupnjeva.

Prohladne noći i zore ovih dana su i u dalmatinskom zaleđu i to osobito u kotlinama. Jučer ujutro u Drnišu je izmjereno svega 13 stupnjeva, a prohladno je bilo i uz obalu gdje se temperatura kretala oko 20, a u Zatonu tek 17 stupnjeva.

Kako smo pisali toplinski val koji je zahvatio zapadnu Europu dijelom će ali ipak u blažem obliku od sutra se sve više osjećati i kod nas pa je neminovan porast temperatura zraka, kako onih noćnih te osobito dnevnih i to najizraženije u zaleđu Dalmacije dok će obala zbog rashladnog utjecaja mora imati blaži porast pa će se toplinski val tu i lakše podnositi.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com