Video: U Grčkoj su u 24 sata izbila 52 šumska požara!

Slabljenje vjetra tijekom noći pomoglo je vatrogascima da obuzdaju nekoliko požara koji su planuli u Grčkoj u zadnjih nekoliko dana. 

Prema podacima vatrogasne službe samo u ponedjeljak su izbila 52 šumska požara koja su se potaknuta jakim vjetrovima i visokim temperaturama zraka brzo se rasplamsali i pretvorili u prave buktinje!

Požar koji je nekontrolirano gorio u ponedjeljak navečer na tri fronta u blizini grada Amfissa, u općini Delphi, središnja Grčka, djelomično je stavljen pod kontrolu u utorak, priopćila je vatrogasna služba. Vatrogasci i volonteri borili su se s plamenom tijekom noći, a na ruku su im išle sve povoljnije vremenske prilike.

Također su uloženi veliki napori da se obuzda vatrena fronta koja je išla prema Itei, koja je još gorjela u područjima u blizini Galaxidija, dok je druga fronta išla prema Delfima. 

Raspirivana jakim vjetrom vatra se probila kroz maslinike prema samostanu Profitis Ilias kao i prema obalnom gradu Itea. 

Samostan je evakuiran, a vatrogasci su pokušavali spriječiti da požar zahvati obližnje šumovito područje. 

U gašenju požara sudjelovalo je 50 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila, 5 kanadera, mještani i volonteri kao brojne privatne i gradske cisterne za vodu.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com