Od sredine tjedna vrućine će popustiti

Toplinski val koji je zahvatio veći dio Europe i dalje nesmiljeno “prži”, a temperature zraka sredinom dana prelaze vrućih 30 i više stupnjeva. U tjednu pred nama ipak se nazire kraj vrućinama koje će biti otpuhane s ovih prostora promjenom visinskog strujanja i pritjecanjem osjetno svježijeg zraka sa sjevera kontinenta.

Pretežno sunčano do potpuno vedro nebo krasiti će Dalmaciju i ovog tjedna, a većina frontalnih sustava i oborine premještati će se sjevernije od nje. Povremenih izoliranih pljuskova u obliku dnevnih razvoja može biti na planinskim masivima Dinare koji rubno mogu zahvatiti i dio najsjevernijeg dijela zaleđa.

Ponedjeljak i utorak donose nastavak pretežno sunčanog i vrućeg vremena. Uz obalu vrućinu će biti malo podnošljivije tijekom dana zbog osvježavajućeg vjetra sa mora koji će dnevne maksimalce držati oko 32, dok će u zaleđu oni izostati uz visoke maksimalne dnevne temperature zraka koje će dosegnuti vrijednosti oko 35 stupnjeva.

U noći sa utorka na srijedu sa sjevernog Jadrana prema jugu postupno će se proširiti umjerena do umjereno jaka bura koja će tijekom srijede uz pretežno sunčano vrijeme dodatno uz obalu isfenirati temperature zraka pa će one u odnosu na danas i sutra porasti za dva do tri stupnja dok će u zaleđu biti malo niže i ugodnije.

Bura i sjeverozapadni vjetrovi ipak će biti prekretnica sa kojim će se otvoriti put pritjecanju svježeg zraka sa sjevera kontinenta pa će nastavak tjedna biti kudikamo ugodniji. Od četvrtka pa do kraja vikenda zadržavati će se i dalje pretežno sunčano vrijeme uz slabu do povremeno umjerenu buru i sjeverozapadne vjetrove. Temperature zraka osjetno niže u odnosu na prvi dio tjedna i kretati će se od jutarnjih 23 do maksimalno dnevnih 27 do 30 stupnjeva.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com