Obilne kiše uzrokovale smrtonosno klizište i poplave na jugu Argentine i Čilea

Jaka kiša koja je počela padati 6. lipnja 2022 zahvatila je područja južnog Čilea i južne Argentine. Poplave su u Čileu oštetile ceste i kuće, što je dovelo do evakuacije stanovništva iz ugroženih područja. U međuvremenu je jedna osoba poginula, a nekoliko ih je ozlijeđeno nakon što je kiša izazvala odron blata u pokrajini Río Negro u Argentini. 

Od 7. lipnja 2022 na područja regije Los Ríos u Čileu i provincije Río Negro u Argentini palo je preko 50mm kiše. 

Ured za krizne situacije u Čileu izvijestio je o poplavama u Corralu u regiji Los Ríos, gdje je oštećeno 15 kuća, a nekoliko ljudi je evakuirano. Poplave su također oštetile ceste, zbog čega su postale neprohodne u dijelovima okruga Valdivia i Panguipulli. 

Preko granice, u pokrajini Río Negro u Argentini jaka kiša je izazvala odron blata koji je djelomično zatrpao zgradu hotela u San Carlos de Barilocheu, a oštećena je i jedna susjedna zgrada. Mediji su izvijestili da je najmanje jedna osoba poginula, a tri su ozlijeđene, dok se za dvije osobe traga. San Carlos de Bariloche je popularno turističko odredište u regiji Patagonije i graniči s glacijalnim jezerom Nahuel Huapi okruženo planinama Anda. 


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com