Tropska oluja Alex nakon što je potopila Kubu premjestila se na Floridu

U snažnoj tropskoj oluji Alex koja je pogodila Kubu poginule su najmanje dvije osobe. Prije nego što je zahvatila Kubu, oluja je snagom uragana udarila u južnu obalu Meksika gdje je izvazvala poplave i klizišta, u kojima je poginulo najmanje desetero ljudi, prenosi HRT.

Središte glavnog kubanskog grada Havane nakon obilne kiše u kojoj je lokalno palo i 300 litara po metru četvornome izgledalo je pomalo apokaliptično. Jaka kiša koja se neprekidno slijevala na ulice izavala je goleme poplave i prometni kolaps, trgovine nisu radile, voda je prodirala u kuće.

“Intenzitet ovih kiša bio je toliko velik da nema drenaže koja bi to mogla podnijeti”, rekao je Marco Antonio Alvarez, stanovnik Havane.

Tropska oluja pogodila je središnju i zapadnu Kubu. Srećom, izostali su jaki vjetrovi, ali zbog zasićenog tla i obilnih kiša, došlo je do velikih poplava.

“Čuo sam na televiziji da će padati obilna kiša, ali nisam očekivao toliko”, kaže Gilnordis Del Toro, stanovnik Havane.

Sada se oluja preselila na Floridu. Jug te države pogodile su velike kiše, poplave i jak vjetar. Na snazi su brojna upozorenja, a prema informacijama, oluja bi u idućih 12 sati mogla ojačati.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com