Županija financira nadogradnju meteo postaje u Kninu u agrometeorološku

Županija je odlukom o sufinanciranju udruga prihvatila naš projekt nadogradnje postojeće automatske meteorološke postaje u Kninu u agrometeorološku.

Za nabavu opreme odobreno je sufinanciranje u iznosu od 8.900kn što će omogućiti nabavu potrebnih senzora koji se sastoje od tri za mjerenje vlažnosti tla te 4 temperature od kojih 3 će se postaviti u tlo dok jedan na 5cm iznad tla.

Opreme će se instalirati u dvorištu OŠ Domovinske zahvalnosti čime će se u projekt uključiti i učenici okupljeni u sklopu školskih meteoroloških grupa. Oni će uz asistenciju profesora izmjerene vrijednosti obrađivati i razmjenjivati u sklopu svjetske Globe mreže. Na taj način ne uključujemo samo poljoprivrednike već i najmlađu populaciju čime se potiče interes za znanošću i tehnologijom te potreba o zaštiti okoliša u vremenu sve očitijih promjena u klimi.

Udruga je na području Šibensko-kninske županije u suradnji sa Sveučilištem u Zadru na Miljevcima prije nekoliko godina postavila prvu agrometeorološku postaju na ovim prostorima, a ova u Kninu prema planu aktivnosti imstalirati će se na jesen ove godine.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com