U nastavku tjedna stabilno i sve toplije

Plitko ciklonalno polje nad Jadranom sporo se popunjava, a s jugozapada se očekuje postupno jačanje anticiklonalnog grebena koje će donijeti postupnu stabilizaciju vremenskih prilika, a uz istodobno pristizanje sve toplijeg afričkog zraka i prave ljetne temperature koje će u najtolijem dijelu dana lokalno prelaziti i 30°C.

Ipak još danas vrijeme će i dalje biti dosta promjenljivo uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda, a lokalno nisu isključeni i pljuskovi. Uz umjereno jugo temperature zraka u najtoplijem dijelu dana kretati će se od 24 do 27°C.

Od sutra, na prvi dan klimatološkog ljeta, sunce će preuzeti dominaciju na nebu pa će prevladavati pretežno sunčano vrijeme uz tek nešto više dnevne naoblake sredinom dana u zaleđu koja će i tamo izostati u četvrtak. Uz slabe vjetrove zapadnih i jugozapadnih te povremeno i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka će iz dana u dan biti sve više i kretati se od jutarnjih 20 do maksimalno dnevnih 30, u zaleđu koji stupanj i više.

U danima vikenda ipak nešto više oblaka ali suho i bez oborina. Uz slabe vjetrove promjenljivih smjerova zadržati će se ljetne temperature zraka slične onima od prethodnih dana.

Izvor: MetOffice

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com