Produljeni vikend donosi pogoršanje vremena

Već danima Jadran se nalazi u polju izjednačenog ili malo snižeg tlaka zraka dok se glavnina frontalnih sustava premješta sjevernije od njega gdje je prethodnih dana bilo i izraženijih nevremena praćenih grmljavinskim pljuskovima i tučom.

Gotovo ljetne vremenske prilike na samom kraju klimatološkog proljeća sa maksimalnim dnevnim temperaturama zraka koje se penju i do 30 stupnjeva djelomice kvari tek povremno visoka koprenasta naoblaka i jugo koje je u noći oslabilo.

U danima produljenog vikenda ipak nas očekuje prolazna promjena vremena koja će donijeti osvježenje i pad temperatura zraka, a oborine će biti uglavnom slabe i tek lokalno uz pojavu grmljavinskih pljuskova vrijedne spomena.

Jutrošnje prognostičke karte sugeriraju da će se frontalni sustavi koji se približavaju sa sjevera kontinenta svojom glavninom preko Jadrana premjestiti u drugom dijelu nedjelje kada se očekuje povremena kiša i grmljavinski pljuskovi. Ostali dani produljenog vikenda donijeti će djelomice do pretežno oblačno vrijeme tijekom subote i prvog dijela nedjelje, a u ponedjeljak će uslijediti razvedravanje uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme.

U petak će prevladavat sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slab do umjeren jugozapadni, većinom prema otvorenom moru i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 22, u unutrašnjosti malo niža, dok će najviša dnevna biti između 27 i 31°C.

Sutra će sredinom dana na moru prolazno pojačati jugo ali samo kratko jer se navečer očekuje okretanje i jačanje vjetra na umjerenu do umjereno jaku buru koja će u nedjelju oslabiti i okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak.

Ljetne temperature zraka od 22 do 28°C grijati će nas i tijekom subote dok se u nedjelju očekuje manji pad za dva do tri stupnja. Trend pritjecanja svježijeg zraka nastaviti će se i u ponedjeljak pa će se temperature zraka dodatno sniziti za dva do tri stupnja i kretati se od minimalnih 18 do maksimalno dnevnih 23°C.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com