Poplave i blatne bujice u Uzbekistanu: Za 2h palo kiše koliko padne u cijelom travnju

Najmanje 4 osobe poginule su od posljedica poplava i klizišta u Uzbekistanu nakon što je u samo dva sata vremena pao cijeli travanjski prosjek u količini oborina.

Ministarstvo za izvanredne situacije Uzbekistana (MES) priopćilo je da su poplave koje su pogodile zemlju jedne od najgorih u posljednjih 80 godina.

Uzbekistanska hidrometeorološka služba priopćila je da su područja regija Samarkand i Jizzakh 20. travnja zabilježila za 2 sata vremena više kiše nego što je uobičajeno za cijeli travanjski prosjek. U regiji Jizzakh kiša je izazvala poplave i blatne bujice koji su uništile usjeve, kuće, škole i druge zgrade u regijama Bakhmal, Farish, Gallaaral i Sharof Rashidov.

MES je u priopćenju objavio da su 4 osobe poginule u okrugu Farish, a najmanje 260 farmi i objekata je pretrpjelo štetu zbog čega je oko 100 ljudi raseljeno iz vlastitih domova. MES je izvršilo nekoliko akcija spašavanja od poplava u Farishu nakon čega je 6 osoba zbog ozljeda hospitalizirano.

Također MES je primio više od 280 poziva za pomoć u regiji Samarkanda gdje su poplavljene ceste i oštećene zgrade, posebno u područjima grada Samarkanda. Poplave su također pogodile dijelove regija Navoi i Qashqadaryo.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com