U razornom hercegovačkom potresu jedna osoba je poginula

Razoran potres, kako ga je klasificirao Geofizički zavod, koji je sinoć malo iza 23h pogodio južni dio Bosne i Hercegovine, odnosno širu okolicu Mostara, u epicentralnom području imao je snagu od 6.1 Richtera.

Odlomljena stijena koja je pala na obiteljsku kuću u okolici Stoca usmrtila je jednu djevojku, a više osoba je ozljeđeno. Pričinjena je velika materijalna šteta koja se utvrđuje, a potres je uzrokovao i veliku paniku kod stanovništva koje je nakon prvog udara izašlo na ulice.

Potres se osjetio u velikom dijelu regije kako pokazuje aplikacija servisa EMSC prema prijavama svojih korisnika. Pa su tako osim iz okolnih zemlja koje okružuju BiH prijave stigle iz gotovo cijele Italije, pogotovo iz gradova na Jadranskoj obali, iz Slovenije, Austrije, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Makedonije, Albanije, pa čak i iz Grčke.

Nakon prvog potresa usljedio je cijeli niz manjih potresa, do sada evidentirano ih je oko 30-tak, a od toga su dva bila poprilično jaka.

Prvi snage od 4.3 Richtera i na dubini od samo 2km zatresao je minutu prije tri sata ujutro, a drugi od 4.4 Richtera uzdrmao je u 4 sata i 20 minuta.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com