Promjenljivo proljetno vrijeme i u danima vikenda

Sredozemna ciklona polako se popunjava i s Tirenskog mora premješta se nad Jadran odakle će nastaviti dalje na sjeveroistok. Upravo je protekla noć donijela glavninu pogoršanja vremena uz jako jugo i povremenu kišu, a tijekom jutra na otvorenom moru je nastupilo raskidanje naoblake koje je djelomice zahvatilo i dio obale dok u zaleđu i dalje prevladava pretežno oblačno vrijeme uz kišu te lokalne grmljavinske pljuskove.

Nastavak dana će barem uz obalu donijeti prolaznu stabilizaciju vremena uz čestu izmjenu sunčanih i oblačnih perioda te mogućnost za lokalne pljuskove. U zaleđu će i dalje biti dosta promjenljivo uz češću mogućnost za pljuskove koji mogu biti praćeni i grmljavinom. Jugo će biti u slabljenju i do večeri će gotovo potpuno prestati, a temperature zraka neće imati veliki dnevni hod i kretati će se od 14 do 17°C.

I u danima vikenda dosta promjenljivo vrijeme uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda te mogućnost za lokalne pljuskove i to osobito nedjelju kada osim u zaleđu pljuskova praćenih grmljavinom može biti i uz obalu. Jugo će od sutra ponovno jačati na umjereno do umjereno jako i puhati tijekom cijelog vikenda uz temperature zraka koje će biti i dalje bez veće promjene.

Sinoptička situacija u subotu, DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com