240.000 potrošača ostalo bez struje nakon proljetne snježne oluje na sjeveroistoku SAD-a

Savezne američke države New York i Pennsylvaniju zahvatila je žestoka proljetna snježna oluja koja je za kratko vrijeme lokalno donijela preko 30cm snijega što je uzrokovalo brojne probleme u odvijanju prometa ali i dovelo do nestanka struje te zatvaranja firmi i škola.

Više od 240.000 potrošača u utorak je ostalo je bez struje, od toga najviše prekida je bilo u državi New York čak 160.000 dok je u Pennsylvania bilo više od 50.000 ispada potrošača s električne mreže.

Teški, mokri snijeg, jakog intenziteta od 2,5 do 5cm na sat u utorak je najdeblji snježni pokrivač stvorio na sjeveroistoku države New York, odnosno u gradu Piseco gdje ga je izmjereno 35,5cm.

Prognostičari su najavili da se narednih dana očekuje smanjenje snijega i njegov prestanak ali prije toga ova područja mogu očekivati u prosjeku od 7 do 15cm novog snijega. Osim snijega veliki problem uzrokuje i jak vjetar koji na udare puše i do 70km/h.

Izrazito hladna zračna masa na istoku će se zadržati do sredine tjedna, predviđaju u Nacionalnoj meteorološkoj službi, pri čemu navode da će neka područja Srednjeg zapada, Velikih jezera i sjeveroistoka zemlje imati rekordno niske temperature zraka za ovo doba godine.

Gotovo 40 milijuna ljudi izravno je zahvaćeno ovom naglom promjenom vremena zbog koje je izdan i niz upozorenja na mraz i smrzavanje, a zbog temperatura zraka koje će biti u prosjeku za 15 do 25 stupnjeva niže od prosjeka vrijeme narednih dana će više izgledati kao da je rani ožujak nego kao travanj.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com