Za Uskrs nestabilnije i vjetrovitije

Polako se približavamo blagdanskom razdoblju i produljenom vikendu koje će nakon nekoliko stabilnih dana koje su nas pratile u prvoj polovici tjedna i nastaviti se sve do vikenda donijeti promjenu vremena.

Jaka anticiklona koja će se u danima vikenda uspostaviti nad Skandinavijom i istodobno premještanje hladne fronte malo sjevernije od naših krajeva uz pritjecanje hladnijeg zraka sa sjevera kontinenta u kombinaciji s ciklonom koja će se formirati južno od nas stvoriti će idealne uvjete za vjetrovito ali i nestabilnije i hladnije vrijeme.

Izvor: Meteciel

Tako do vikenda vrijeme će biti bez veće promjene u odnosu na prethodne dane, odnosno prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme uz slabe do umjerene vjetrove jugozapadnih do sjeverozapadnih smjerova, a pred sami vikend i slabo do umjereno jugo.

U drugom dijelu subote zapuhati će umjerena do umjereno jaka bura koja će dodatno pojačati u nedjelju kada će lokalno biti jaka do vrlo jaka, a vjetrovito uz jaku buru biti će i u prvom dijelu ponedjeljka.

Izvor: MetOffice

Osim vjetrovitog vremena postoji šansa i za lokalno slabe oborine i to ponajprije u drugoj polovici subote i u noći na nedjelju, a zatim će se razvedriti uz pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka ipak neće se osjetno sniziti u odnosu na prethodne dane, odnosno biti će u rasponu od 11 do 14°C ali dojam prohladnog vremena stvarati će jaki vjetar koji će dodatno pojačavati osjet hladnoće.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com