Prolaz hladne fronte: U gorju kiša prešla u snijeg

Foto: whatsupcams.com

Foto: whatsupcams.com

Snijeg je u ranim poslijepodnevnim satima uz nagli pad temperatura zraka počeo padati u višem gorju, a povremeno ga je u kombinaciji s susnježicom bilo i u dijelu nizina gdje je temperatura zraka nakon jutrošnjih 18 stupnjeva pala na svega 4°C uz spuštanje snježne granice na 500m nadmorske visine.

Prve pahulje zabilježene su na Sljemenu koje je za kratko vrijeme zabijelilo, a s premještanjem hladne fronte snijeg je počeo padati i u Gorskom kotaru gdje je kako javlja HAK na brojnim prometnicama na snazi zabrana prometa za kamione dok je za ostale potrebna zimska oprema.

Webcam HAK

U narednim satima fronta će prodrijeti na sjeverni dio Jadrana gdje će uzrokovati naglo jačanje bure koja će na podvelebitskom primorju imati olujne udare i do 140km/h zbog čega je Meteoalarm za taj dio zemlje izdao najviši crveni stupanj upozorenja.

Promjena će u prevečernjim i večernjim satima nastupiti i u Dalmaciji i to prvo u njezinom sjevernom dijelu gdje će kiša uz okretanje vjetra na umjereno jaku do jaku buru i pad temperatura zraka u najvišem gorju također prijeći u susnježicu i snijeg.

Meteoalarm

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com