Nestabilno vrijeme i u danima vikenda

Ciklonalno polje nad Jadranom i danas podržava nestabilno vrijeme praćeno kišom i lokalnim pljuskovima, a protekle noći bilo je i pojave slabe grmljavine.

Dugo priželjkivana kiša pala je u većem dijelu zemlje ali i dosta neujednačeno pa je kranji jug zemlje dobio poprilično velike oborine koje lokalno prelaze i 200 litara po metru četvornome što je uzrokovalo pojavu bujica i izoliranih poplava, a mnogi izvori su zamućeni pa je stanovništvu iz lokalnih vodovoda poslana obavijest o ne korištenju vode iz slavina za piće do prestanka zamućenja. Istodobno na šibenskom području dosadašnje oborine su dosta skrominije i kreću se od svega par litara na otocima do 20-tak uz obalu i neposrednom zaleđu. Najviše kiše palo je na krajnjem sjeveru zaleđa gdje se akumulirane oborine ovom ciklonom kreću od 40 do 60 litra kiše po metru četvornome.

U nastavku dana i dalje se očekuje promjenljivo vrijeme uz čestu pojavu pljuskova i kiše koja je opet izglednija u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima te u drugom dijelu noći i sutra pred jutro. Temperature zraka će uz slabe vjetrove južnih i jugozapadnih smjerova kretati se od 9 do 14°C.

Sutra djelomično sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku praćenu lokalnim pljuskovima, a u najvišem gorju moguća je susnježica i snijeg. Puhati će slabi vjetrovi zapadnih ili promjenljivih smjerova, a temperature zraka slične današnjima ili neznatno niže.

U nedjelju će zapuhati slaba do umjerena bura koja će donijeti raskidanje naoblake uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme iako nije isključena i mogućnost za pojavu ponekog lokalnog pljuska i to osobito u prvom dijelu dana. Temperature zraka će pristizanjem hladnijeg zraka biti u padu i kretati se od 5 do 12°C.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com