Zagora ima novi live stream: U Muću postavljena panoramska YouTube kamera

Nakon nedavne obnove rada automatske meteorološke postaje koja je zbog izradnje novog modernog vatrogasnog doma bila gotovo godinu dana isključena s mreže automatskih meteo postaja ovog vikenda u Muću je postavljena i panoramska kamera koja osim slike omogućuje i uživo prijenos na najveću svjetsku video platformu YouTube.

Prijenos uživo u visokoj rezoluciji može se gledati na kanalu Croatia – Live panorama view gdje će se svakodnevno raditi i time lapse video na kojem će biti implementirani i podaci s meteo postaje.

Projekt postavljanja meteo postaje i panoramske kamere financirao je DVD Muć koji je osigurao i svu potrebnu infrastrukturu za rad opreme.

Muć se nalazi se u Dalmatinskoj Zagori na 450 mnv u podnožju brda Moseća i nedaleko od planine Svilaje, a administrativno pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Starohrvatski naziv Muća je Zmina i u prošlosti je bila središte Zagore i središnje mjesto starohrvatske srednjovjekovne Dalmacije – kolijevke hrvatske državnosti pa Muć obiluje arheološkim nalazima, posebno iz najstarije hrvatske prošlosti.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com