Za vikend škura bura, u narednom tjednu povratak zimskih temperatura

Ciklona sa zapadnog Sredozemlja koja širi dolinu s frontalnim sustavom prema Jadranu te anticiklona nad Velikom Britanijom po čijem rubu se s sjevera kontinenta spušta hladan zrak tijekom vikenda i u narednom tjednu uvjetovati će povratak zimskog vremena na samom pragu klimatološkog proljeća.

Iako oborine tijekom vikenda prema prognostičkim materijalima su malo vjerovatne i gdje ih bude biti će slabe oblačno vrijeme uz umjerenu do umjereno jaku buru mnogima će pokvariti raspoloženje i eventualni planirani izlazak u prirodu. Osim oblačnog i vjetrovitog vremena dojam zimskog vremena pojačavati će i temperature zraka koje će imati mali dnevni hod i jednoznamenkaste vrijednosti, od 4 do 9°C.

Premještanjem anticiklone nad Skandinaviju stvoriti će uvjete da zima u narednom tjednu još jače “stisne”. Iako će u odnosu na vikend biti više sunčanog vremena hladnoća će se uz buru pojačati pa će jednoznamenkaste temperature zraka i uz obalu sredinom dana kretati se oko 5 stupnjeva dok će u zaleđu one biti oko nule pri ćemu noćne u minusu kojeg lokalno može biti i na dijelu obale.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com