VIDEO: Velika oluja u Europi, ima mrtvih. Pogledajte kako val razbija prozor trajekta

Dvije su osobe poginule u oluji koja je zahvatila dijelove Njemačke u četvrtak, rušila drveće, izazvala prekide struje i poremetila zračni te željeznički promet čime je broj žrtava nevremena u Europi porastao na pet.  U središnjoj njemačkoj saveznoj pokrajini Saska-Anhalt poginule su dvije osobe, 37-godišnji vozač u Bevensenu, te u selu Schwenda u središnjoj Njemačkoj 55-godišnji vozač kada su se na njihove automobile srušila drveća, objavile su vlasti, prenosi Index.

U sjevernoj luci Hamburg zbog olujnog vremena tri su osobe zadobile lakše ozljede na trajektu o koji je udario val i razbio stakla i zapljusnuo putnike. Njemačka meteorološka služba DWD objavila je više upozorenja o dolasku oluje Ylenija kasno u srijedu i najavila da bi opasni uvjeti mogli potrajati nekoliko dana, do subote.

U Poljskoj su vjetrovi puhali brzinom do 125 kilometara na sat i teško oštetili oko 500 kuća, nosili krovove, rušili drveće i uzrokovali nestanak struje za više od 324.000 kućanstava širom zemlje. Dvojica radnika poginula su, a još dvojica su ozlijeđena kada je oluja prevrnula dizalicu na gradilištu u Krakovu.

Još jedan muškarac poginuo je na zapadu Poljske kada se na njegov automobil srušilo drvo.

Pogođena i Češka

Pogođena je i Češka, gdje je više od 300.000 kućanstava ostalo bez struje i jako je poremećen promet jer srušeno drveće blokira ceste i željezničke pruge. Najsnažniji vjetrovi s naletima od 181 kilometara na sat zabilježeni su na području sjeverne planine Snežke, najviše u zemlji.

Troje djece ozlijeđeno je u nesreći na jugozapadu zemlje i smješteno u bolnicu. Vjetar je podigao haubu automobila i svom ga snagom bacio na drugo vozilo.  Oluje su oštetile ili uništile mnoge krovove u cijeloj zemlji.


Screenshot: Facebook

U Nizozemskoj, pogođenoj naletima vjetra od 100 kilometara na sat, jedan policajac ozlijeđen je u padu krova s trgovačke zgrade u Duivenu u blizini Arnhema, objavila je javna radiotelevizija NOS.

Vatrogasci su izvukli dvoje ozlijeđenih iz automobila na koji je palo stablo u gradu Maasluisu, na jugu zemlje.

U zračnoj luci Schiphol u Amsterdamu KLM, nizozemska zrakoplova kompanija najavila je da će otkazati gotovo 170 letova zbog oluje u petak. Otkazivanja letova i poremećaja prometa ima i u drugim europskim državama.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com