Dalmacija osvanula uz minuse sve do obale

Vedra i gotovo tiha noć kako to već biva rezultirala je vrlo niskim temperaturama zraka koje su u pravilu upravo najniže pred svitanje.

,Ovog puta led nije samo “stisnuo” zaleđe već i obalu pa su minimalne temperature zraka sa negativnim predznakom izmjerene u Bilicama gdje se živa spustila do -3°C, u Zatonu, Brodarici i Vodicama -2, -1 u Šibeniku i Žaboriću, a nula u Prvić Šepurinama i Pirovcu. Van minusa ostali su Murter i otok Žirje gdje je izmjereno 1, odnosno 2 te tradicionalno uvijek “najtopliji” jug sa 3 u Rogoznici i 4°C na Punti Planka.

Za razliku od obale zaleđe se ipak cijelo našlo u “debelom” minusu koji do 10h na nekim lokacijama još nije popustio. Najhladnije sa -6 bilo je u Kninu, Kijevu i Drnišu, slijede Kistanje i Miljevci sa -4, Putičanje i Dubrava kod Šibenika -3, Golubić -2 te Stankovci -1°C.

Knin je uz Kijevo i Drniš jutros bio najhladniji sa -6°C

Hladno je bilo i u ostatku sjeverne Dalmacije pa su se jutros Zadar i Biograd probudili sa -1°C, dok je u Benkovcu izmjereno -3°C. Mraza uz obalu srednje i južne Dalmacije nije bilo ali je u neposrednom zaleđu pa je primjerice u Sinju izmjereno -6, u Dugopolju -5, a u Imotskom -1°C.

Od minimalnih izmjerenih temperatura zraka u unutrašnjosti zemlje spomenuti ćemo Liku i Gorski kotar koji su se “smrzavali” od -10 do -14°C, sjeverozapad zemlje i Slavonija od -8 do -5, a unutrašnjost Istre od -2 do -9°C pri čemu je i u Puli minimalac bio u negativi sa izmjerenih-1°C.

Nakon vedre noći tijekom jutra je došlo do postupnog porasta naoblake u sklopu ciklone i sustava koji će se svojom glavninom premještati južnije od nas preko Apeninskog poluotoka. U nastavku dana prevladavati će umjereno i pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana uglavnom na sjeverozapadu i u gorju slab snijeg, a na sjevernom Jadranu i na otvorenom moru malo kiše. U Dalmaciji suho, a slabe kiše može biti na otvorenom moru. Vjetar većinom slab. Na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak u okretanju na jugo, a zatim istočnjak i bura koja će navečer jačati, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 3, a na Jadranu od 7 do 11 °C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com