Video: Zimska oluja na istoku SAD-a zatvorila je škole i otkazala letove

Snježna oluja donijela je više od 15 centimetara snijega u dijelovima istoka SAD-a u petak, što je prouzročilo zatvaranje škola i ureda savezne vlade, dok je zrakoplovni promet suspendiran na dva dana, a mećava je zatvorila i glavnu autocestu u Virginiji, piše Index.

Upozorenja zbog snježne oluje bila su na snazi do podneva u području od Washingtona do Mainea, objavila je Nacionalna meteorološka služba.

U dijelovima Kentuckyja, Virginije, Pennsylvanije, New Yorka i Marylanda palo je 15-20 centimetara snijega.

Odgođeno više od 400 letova

Obalni dijelovi Nove Engleske najgore su pogođeni, a u nekim gradovima Connecticuta i Massachusettsa palo je više od 30 centimetara snijega u četvrtak i petak, prema podacima Nacionalne meteorološke službe.

“Smanjivat će se, a prestat će popodne”, kazao je meteorolog iz Bostona Alan Dunham.

“Trenutno je dobro, jaka anticiklona kreće se prema istoku-sjeveroistoku. Do večeri bi snijeg trebao prestati padati”, dodao je.

Do petka ujutro više od 400 letova odgođeno je ili otkazano iz zračnih luka u New Yorku, Bostonu i Washingtonu, prema stranici Flightaware.com.

Guverner New Jerseyja Phil Murphy proglasio je izvanredno stanje u svojoj saveznoj državi te je apelirao na stanovnike da izbjegavaju putovanja.

Druga oluja ovog tjedna

Uredi savezne vlade u Washingtonu su zatvoreni, a više desetaka okruga u istočnom dijelu zemlje otkazalo je nastavu zbog snijega i hladnoće.

Na sjeveru Srednjeg Zapada po noći je temperatura pala na -17 stupnjeva Celzija, dok je vjetar osjet hladnoće spustio na -32 stupnja Celzija u Wisconsinu, Minnesoti, Iowi te Sjevernoj i Južnoj Dakoti u petak ujutro.

Oluja koja je pogodila istok SAD-a druga je ovoga tjedna. U ponedjeljak je u istom području palo do 30 centimetara snijega pa je dionica autoceste I-95 duga 80 kilometara u sjevernoj Virginiji bila neprohodna.

Riječ je o jednoj od najprometnijih cesta uz Istočnu obalu SAD-a, a bila je zatvorena nekoliko sati u oba smjera blizu Fredericksburga u Virginiji, oko 89 kilometara južno od Washingtona.

Tisuće putnika morale su čekati, a neki i do 24 sata.



PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com