Video: Pred obalama Izraela pojavila se velika pijavica!

Nastavalja se niz neuobičajnih vremenskih pojava koje su ovih dana pogodile široko područje Blitskog istoka. Nakon snijega u sjeverozapadnom dijelu Saudijske Arabije, obilne tuče koja je zabijelila poznato egipatsko ljetovalište Hurgadu na Crvenom moru jučer se pred izraelskom obalom Sredozemnog mora formirala ogromna pijavica!

Pijavica koja je obzirom na svoj veliki oblik mnoge podsjetila na izgled tornada formirala se jučer kod lučkog grada Ashdoda. Iako nije zaprijetila samom gradu i obali te se zadržavala na moru izazvala je veliku paniku među ljudima, pišu lokalni mediji.

Izrael kao i većinu tog područja zahvatilo je promjenljivo vrijeme, a velika razlika u temperaturi zraka i još relativno toplog mora uzrokovala je ovaj prirodni fenomen.

Pijavica je atmosferski vrtlog manjeg razmjera i kratkog trajanja koji se pri izrazito nestabilnoj atmosferi pojavljuje ispod olujnog kumulonimbusa. Mnogi smatraju da je vodena pijavica ustvari manji tornado nad vodom te da takvu pijavicu kad prijeđe s vodene površine nad kopno valja smatrati tornadom.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com