Gusta magla u Zadru, prekinute neke trajektne linije

Maglovito vrijeme na moru uzrokovano inverzijom danas je još izraženije pa kako je jučer u pomorskom upozorenju i navedeno da lokalno će vidljivost biti manja od 200m danas se to i ostvarilo.

Magleni “zid” vidljiv je ovih dana na zapadnom i morskom horizontu ali Šibenik je bio pošteđen magle, ali ne i Zadar koji se veći dio nedjelje našao u gustoj magli.

Magla je kako javlja HAK za rivu vezala i pojedine trajekte pa su u prekidu linije Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska. Trajektna linija Stinica-Mišnjak je u međuvremenu uspostavljena, a magla trenutno smanjuje vidljivost uz obalu Istre i sjevernog Jadrana.

Magla sredinom dana, izvor: SAT24

Kako se vidi iz današnje satelitske snimke snimljene sredinom dana magla se zadržava uglavnom na moru sjevernije od Zadra, na Kvarneru i osobito oko Rijeke. U magli se našao i veliki dio Istre i to pogotovo zapadna obala te otvoreno more. Uzrok ovakve vremenske pojave i magle koja kako smo jučer pisali ovih dana prekriva veći dio zapadnog Mediterana su stabilne vremenske prilike uz prizemnu anticiklonu i greben toplog zraka po visini.

Starigrad, foto: CM forum

U narednom tjednu doći će do postupne promjene vremena uz sve više vjetrovitog vremena pa će i magla iz dana u dan biti sve manje prisutna.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com