Kistanje pogodilo jako nevrijeme

Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima i tučom u ranim poslijepodnevnim satima pogodilo je Bukovicu, odnosno šire područje općine Kistanje i trenutno još traje. U samom mjestu Kistanje automatska meteorološka postaja je do 14:30h izmjerila čak 52 litre kiše po metru četvronome, a kako nam javljaju mještani lokalno ima bujica i poplavljenih dijelova prometnica. Temperatura zraka se za kratko vrijeme spustila s vrućih 33 na svega 19 stupnjeva, a na momente bilo je i olujnih udara vjetra.

Na satelitskoj snimci sredinom dana moglo se uočiti da na tom prostoru dolazi do stvaranje jakog olujno CB oblaka koji se brzo sa svojim nakovnjem izdigao visoko u atmosferu pa ga je bilo lako uočiti sa šireg područja i obale. Trenutno je sustav dosta stacionaran što je dosta nepovoljno jer lokalno ovom području može donijeti još obilnih pljuskova.  

Olujni sustav će kako dan bude odmicao i sunce gubilo snagu sve više slabiti i s večernjim satima ugasiti se uz raskidanje naoblake, a do tada prestaje još nekoliko sati neizvjesne situacije.

Spomenimo da prema prognozama slična situcija nas očekuje i sutra.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com