U Zagrebu potop, Dalmacija ostala suha

Meteorološka upozorenja pokazala su se opravdanim za središnju Hrvatske gdje je bilo iznimno obilnih pljuskova uz mjestimične poplave i bujice. U Zagrebu je tako u kraćem vremenskom roku palo više od 50 mm kiše, stoga je došlo do plavljenja dijelova grada uz materijalnu štetu.

Vatrogasci su zaprimili stotine poziva građana, stoga su preko društvenih mreža zamolili građane da prijavljuju samo hitne slučajeve.

Na varaždinskom području prema neslužbenim informacijama palo je još i više kiše, i do 150 mm u posljednja 24 sata, prenosi Istramet.

Na šibenskom području nije bilo većeg nevremena jer se glavnina grmljavinsko-oborinskog sustava premještala otvorenim morem gdje je ujedno palo i najviše kiše kao i na vanjskim otocima te isturenim dijelovima obale južnog dijela županije.


Zagreb 24.07.2020., foto: 24 sata

Prema mjernjima AMP-ova u posljednja 24h najviše kiše je palo na otoku Žirju gdje su izmjerene 3 te u Rogoznici i na Punta Planki oko 2.5 litre po metru četvornome. Na ostatku obale i u priobalju palo je u prosjeku od 1 do 2 litre kiše dok je u zaleđu bila simbolična ili je potpuno izostala.

U nastavku dana sustav će odmicati od nas pa će uz raskidanje naoblake biti sve više sunčanih perioda, a slabi lokalni pljuskovi mogući su još u zaleđu te osobito na planinskim masivima. Puhati će slab do umjeren vjetar sjeverozapadnih smjerova, a navečer slaba bura. Temperature zraka će i dalje biti ugodne i kretati se od 22 do 27°C.

Pretežno sunčano vrijeme uz povremenu visoku naoblaku prevladavati će tijekom nedjelje, a uz slab do umjeren sjeverozapadnjak i maestral temperature zraka će neznatno porasti i kretati se od 22 do 28°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com