Vikend prognoza: Promjenljivo uz lokalne grmljavinske pljuskove

Plitko depresijsko polje nad Jadranom polako se produbljuje, a sa sjeverozapada kontinenta primiče se dolina s frontalnim sustavom pa će se nestabilno vremensko razdoblje uz česte izmjene sunčanih i oblačnih perioda praćene povremenim pljuskovima nastaviti i u danima vikenda.

Praznik 1. Maja na obali prolazi uz malo stabilnije vremenske prilike u odnosu na zaleđe gdje uz pretežno oblačno vrijeme na krajnjem sjeveru županije ima i lokalnih grmljavinskih pljuskova. Uz umjeren vjetar jugozapadnih i južnih smjerova temperature zraka se kreću od prohladnih 12 na sjeveru do ugodno toplih 22°C koliko se mjeri u neposrednom obalnom zaleđu.

I u nastavku dana pratiti će nas slične vremenske prilike pa će uz obalu i na moru prevladavati djelomice, a u zaleđu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi koji lokalno će biti praćeni grmljavinom do večernjih sati biti će česta pojava u zaleđu, dok se u večernjim i noćnim mogući i uz obalu. Uz umjereno jugo i jugozapadnjak temperature zraka biti će bez veće promjene u odnosu na prethodne dane i kretati se od 14 do 22°C.

Nakon promjenljive i oblačne noći uz česte pljuskove sutra će tijekom dana uz obalu prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme. U zaleđu ipak dosta nestabilnije pa će uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme biti lokalnih pljuskova. Jugo i jugozapadnjak će u noći okrenuti na slab zapadnjak i sjeverozapadnjak, dok će temperature zraka biti slične današnjima i kretati se od jutarnjih 14 do maksimalno dnevnih 22°C.

Promjenljivo vrijeme uz kišu i grmljavinske pljuskove prevladavati će i u prvom dijelu nedjelje. Od sredine jutra naoblaka će se raskinuti uz pretežno sunčano vrijeme u nastavku dana. Prolaz frontalnog sustava u jutarnjim satima donijeti će i okretanje vjetra sa slabog jugozapadnjaka na umjerenu do umjereno jaku buru koja će prema večeri slabiti na slabu do umjerenu, dok će na moru bura brzo okrenuti na umjeren do umjereno jak sjeverozapadnjak. Temperature zraka ostati će slične prethodnim danima i kretati se od jutarnjih 12 do maksimalno dnevnih 22°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com