HAK: Bura zatvorila dio cesta za kamoine

?maslenica 23.01.2008. stari maslenicki most bura ------ 6 st

Zbog jakog bure koja puše nad podvelebiskom dijelu Jadrana samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 između čvorova Maslenica i Posedarje (obilazak za ostale je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most.

Na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Umjerena do umjerena jaka bura puše i na šibenskom području gdje se prema trenutnim mjerenjima AMP-ova brzina vjetra kreće od 25 do najvjetrovtijih 50km/h koliko se mjeri na otoku Žirju. Jak vjetar uz temperature zraka od 7 u zaleđu do 11°C na obali dodatno pojačava osjet hladnoće.

Bura će prema večeri biti u postupnom slabljenju, a taj trend će se nastaviti i naredne noći što će u kombinaciji s vedrim nebom stvoriti idealne uvjete za rashlađivanje i jutarnji mraz u zaleđu.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com