Ovog tjedna dva pogoršanja vremena

Nad Jadranom je ojačao anticiklonalni greben, ali samo prolazno jer se sa sjeverozapada kontinenta očekuje približavanje doline sa frontalnim poremećajem koje će naše krajeve glavninom zahvatiti sutra kasno navečer, odnosno u srijedu u prvom dijelu noći.

Nakon djelomice sunčanog početka jutra u ovim trenucima se naoblačilo ali jačanjem juga u nastavku dana ponovno će biti sve više sunčanih perioda. Sutra djelomice do umjereno, prema večeri i pretežno oblačno. Kasno navečer očekuje se dolazak frontalnog poremećaja koji će biti praćen kišom i lokalnim grmljavinskim nevremenom. Jugo će dodatno pojačati pa će biti umjereno do umjereno jako, na moru i jako, a prolazom sustava vjetar će okrenuti na pojačane jugozapadne i zapadne smjerove te tijekom srijede na slabe zapadne i sjeverozapadne.

Vrijeme će se tijekom srijede prolazno stabilizirati uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme, ali okretanje vjetra u poslijepodnevnim satima na jugo označiti će uvod u novo pogoršanje vremena koje će naše krajeve zahvatiti krajem četvrtka.

Od petka i u danima vikenda nastupiti će stabilizacija vremena uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme, u nedjelju uz mogućnost za poneki lokaln pljusak. Zapuhati će slaba do umjerena bura i vjetrovi zapadnih i sjeverozapadnih smjerova.

Ugodno i toplo vrijeme prevladavati će cijelog tjedna uz temperature zraka između 14 i 23°C.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com