Sredina tjedna promjenjiva uz kišu i neverine, prema vikendu stabilnije

Foto: Hrvoje Crnjak, arhiva ŠM

Ciklona Boris koja je uzrokovala nezapamćenu kišnu epizodu u srednjoj i istočnoj Europi odnijevši brojne živote i pričinivši veliku materijalnu štetu napokon je oslabila na tom prostoru i vratila se svojim centrom na Sredozemlje, točnije Tirensko more. Time se glavnina zbivanja ponovno prebacila na obalno-otočni dio zemlje gdje je već danas uz pretežno oblačno vrijeme bilo kiše i pljuskova, a na moru i neverina.

U naredna dva dana, točnije sutra te osobito u četvrtak utjecaj ciklone će biti sve izraženiji pa uz pretežno oblačno vrijeme kiša, pljuskovi i neverini će biti česta pojava.

Od petka nastupa postupna stabilizacija vremena uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme koje će se protegnuti sve u dane vikenda. Levanat, južnije od Šibenika jugo i sjevernije bura i sutra će biti primarni smjer vjetra koji će u četvrtak postupno okrenuti na slabu do umjerenu buru.

Temperature zraka i dalje ispod prosjeka za doba godine i u rasponu između 17 i 21, a u danima vikenda uz dosta sunca i malo toplije uz dnevne maksimalce i do 24°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com