Prvi dio tjedna promjenjiv i vjetrovit

Nad Jadranom polako jača anticiklonalni greben sa sjeverozapada kontinenta, a sa zapada po visini pristiže vlažn i nestabilni zrak. Istodobno sjevernije od njega premješta se hladna fronta.

Iako je jutros na našem području pretežno sunčano, na moru prema talijanskoj obali trenutno je aktivan neverin koji se polako premješta prema sredini Jadrana i ostaje vidjeti hoće li preživjeti njegov put i sredinu dana.

Uvod je to u nestabilniji i promjenjiviji prvi dio tjedna kada se uz čestu izmjenu sunčanih i oblačnih perioda očekuju i povremene nestabilnosti u obliku pljuskova i neverina. Uz prevladavajuće sjeverozapadne i sjeverne vjetrove, odnosno buru koja će sredinom tjedna imati umjerene do umjereno jake udare temperature zraka će i dalje biti visoke i to osobito one maksimalne dnevne koje će do sredine tjedna iznositi i 36°C.

U drugom dijelu tjedna ponovno stabilnije, osobito od petka kada će uz slabe do umjerene vjetrove s mora prevladavati pretežno sunčano i manje vruće vrijeme uz maksimalne dnevne temperature zraka oko ili malo iznad 30 stupnjeva.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com