Hrvatska danas


08.09.24



U prvom dijelu dana većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti ponegdje magla. Zatim sa zapada postupno jače naoblačenje s kišom. Navečer te osobito u noći na ponedjeljak, ponajprije na Jadranu i uz njega mjestimice obilna kiša, a lokalno je vrlo vjerojatno i grmljavinsko nevrijeme. Zapuhat će umjeren jugozapadni i jugoistočni vjetar. Na Jadranu mjestimice umjereno jugo navečer će jačati. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, ponegdje u Gorskoj Hrvatskoj niža, a na Jadranu od 19 do 23 °C. Najviša dnevna većinom između 27 i 32 °C.



Prognoza za Hrvatsku po regijama


Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano, no uz lokalno jači razvoj oblaka moguć je poneki pljusak praćen grmljavinom. Vjetar do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 29 do 31 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Uglavnom uz granicu sa Slovenijom, lokalno može biti i pokojeg pljuska. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 27 i 30 °C.

Sjeverni Jadran

Barem djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno. Poneki pljusak praćen grmljavinom najvjerojatniji je u unutrašnjosti Istre. Vjetar većinom slab, prema večeri do umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura između 27 i 30 °C.

Gorska Hrvatska

Pretežno sunčano, ali uz dnevni razvoj oblaka postoji mala mogućnost za poneki pljusak. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura između 25 i 28 °C.

Dalmacija

Većinom sunčano, vrlo toplo i vruće. Ponajprije u unutrašnjosti dnevni razvoj oblaka, a postoji i mala mogućnost za pokoji pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura između 27 i 31 °C.

Istra

Pretežno sunčano, a sredinom dana i poslijepodne mjestimice povećana naoblaka uz mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak. Slaba bura i istočni vjetar prijepodne će okretati na jugo i jugozapadnjak. More malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 27 do 29 °C.

Izvor: DHMZ
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com